Wat zijn pigmentvlekken?

Pigment is een kleurstof die zorgt voor de kleur van de huid, het haar en de iris van het oog. Pigmentatie beschermt de huid tegen UV-straling in zonlicht. Wanneer je huid wordt blootgesteld aan de zon maakt deze meer pigment aan waardoor de huid bruin kleurt. Een overdosis aan UV-straling kan de pigmentcellen ontregelen. Dit zorgt voor een ophoping van pigment en ziet eruit als een donkere vlek op de huid: de pigmentvlek.

We onderscheiden twee verschillende typen pigmentvlekken: ouderdomsvlekken en zwangerschapsmasker (melasma). Ouderdomsvlekken ontstaan vaak op middelbare leeftijd op plaatsen die veel worden blootgesteld aan de zon, bijvoorbeeld de rug van je hand en je gezicht. Zwangerschapshormonen kunnen er tijdens de zwangerschap voor zorgen dat je te veel pigment aanmaakt, waardoor donkere plekken in je gezicht en/of je nek ontstaan.

Pigmentvlekken behandelen bij Finesse

Pigmentvlekken behandelen kan op verschillende manieren. Bij Finesse hebben we meerdere soorten behandelingen die we kunnen inzetten om pigmentvlekken op de huid aan te pakken. Dit zijn de Carbon Laser peeling, IPL, LED-therapie en Oxygeneo.

Finesse behandelingen - epilatie wenkbrauwen gezicht

Boek een pigmentbehandeling bij Finesse

Welke behandeling of combinatie van behandelingen het meest geschikt is om jouw pigmentvlekken te behandelen, hangt af van verschillende factoren. In een gratis adviesgesprek geven we je uitleg over de verschillende behandelingen en bekijken we welke behandeling of combinatie van behandelingen in jouw geval het beste resultaat geeft.