Wat is een rode huid?

In je gezichtshuid bevinden zich een heleboel bloed- en haarvaatjes. overactief zijn. Als de vaatjes onder spanning staan of zijn gesprongen, zijn ze zichtbaar aan het huidoppervlak. De huid van je gezicht ziet er dan rood uit. Vaak is de roodheid het ergst op de wangen, neus, het voorhoofd en de kin. Soms zijn ook rode of blauwe adertjes zichtbaar en kunnen er kleine ontstekingen in de huid aanwezig zijn.

Oorzaken van een rode huid

Een rode huid kan een uiting zijn van een gevoelige of geïrriteerde huid. Inwendige of uitwendige triggers als hormonale schommelingen, stress, gebruik van bepaalde cosmetica en temperatuurwisselingen kunnen de roodheid verergeren. De roodheid kan ook worden veroorzaakt door de huidaandoening couperose. Bij couperose zijn de vaatwandjes verzwakt geraakt. Dit komt vaak voor bij de oudere huid, maar ook als je veel buiten bent of blootgesteld bent aan UV-straling kun je last krijgen van couperose. Ook erfelijkheid speelt een rol.

Rode huid behandelen

Hoewel zichtbare haarvaatjes en couperose onschuldige huidaandoeningen zijn, vinden veel mensen ze wel ontsierend. Wil jij graag van je rode huid af? Bij Finesse kunnen we de rode huid doelgericht behandelen met IPL of met LED-therapie.

Finesse behandelingen - epilatie wenkbrauwen gezicht

Rode huid behandelen bij Finesse

Welke behandeling of combinatie van behandelingen het meest geschikt is om jouw rode huid te behandelen, hangt af van verschillende factoren. In een gratis adviesgesprek geven we je uitleg over de verschillende behandelingen en bekijken we welke behandeling of combinatie van behandelingen in jouw geval het beste resultaat geeft.