Wat is een vette huid?

Je hebt een vette huid als je talgklieren te veel talg produceren. Samen met zweet en de lipiden van de bovenste huidlaag zorgt dit teveel aan talg voor het typische glimmende, olieachtige laagje op de huid. Mensen met een vette huid storen zich hier vaak aan. Vrouwen die de huid proberen te camoufleren met make-up lopen vaak tegen het probleem aan dat deze niet mooi blijft zitten.

Oorzaken van een vette huid

De hoeveelheid talg die de talgklieren produceren verschilt van persoon tot persoon en is een kwestie van aanleg. Naast deze erfelijke factor speelt ook leeftijd een rol. De talgproductie start al vóór de geboorte. Tijdens de kindertijd is deze vrij stabiel, om in de puberteit onder invloed van de geslachtshormonen sterk toe te nemen. Ook de samenstelling van de talg verandert dan. Tijdens de geslachtsrijpe periode blijft de talgproductie op een relatief hoog niveau. Pas na het 40e tot 50e levensjaar zal de productie afnemen. Bij mannen gebeurt dit geleidelijk, bij vrouwen gebeurt dit wat abrupter tijdens de menopauze.

Vette huid behandelen bij Finesse

Bij Finesse kunnen we de vette huid op verschillende manieren behandelen. Behandelingen die we vaak inzetten bij mensen met een vette huid zijn de Cabon Laser peeling, IPL, Oxygeneo en facials.

Finesse behandelingen - epilatie wenkbrauwen gezicht

Boek een vette huid-behandeling bij Finesse

Welke behandeling of combinatie van behandelingen het meest geschikt is om jouw vette huid te behandelen, hangt af van verschillende factoren. In een gratis adviesgesprek geven we je uitleg over de verschillende behandelingen en bekijken we welke behandeling of combinatie van behandelingen in jouw geval het beste resultaat geeft.