Wat is een droge huid?

Een vochtarme of droge huid voelt trekkerig aan. Soms ontstaan er schilfertjes, roodheid en jeuk. De oorzaak van een droge huid is een beschadigde huidbarrière. Onze huid beschermt ons tegen stoffen van buitenaf en tegen het verlies van vocht. De bovenste laag van de huid, de hoornlaag, bestaat uit cellen die zijn omgeven door vetten. Samen vormt dit een barrière. Bij een droge huid is deze barrière beschadigd, waardoor de huid meer vocht verliest en dus uitdroogt.

Oorzaken van een droge huid

Een van de oorzaken van een droge huid is veelvuldig douchen of baden. Hoe vaker je onder de douche of in bad gaat, hoe droger de huid wordt. Gebruik van zeephoudende producten kan de droge huid nog verergeren. Wil je graag van jouw droge huid en dat trekkerige gevoel af? Bij Finesse kunnen we de droge huid doelgericht behandelen met facials en LED-therapie.

Finesse behandelingen - epilatie wenkbrauwen gezicht

Droge huid behandelen bij Finesse

Welke behandeling of combinatie van behandelingen het meest geschikt is om jouw droge huid te behandelen, hangt af van verschillende factoren. In een gratis adviesgesprek geven we je uitleg over de verschillende behandelingen en bekijken we welke behandeling of combinatie van behandelingen in jouw geval het beste resultaat geeft.