Hoe ontstaan littekens?

Littekens ontstaan als je huid zich na een beschadiging herstelt. Die beschadiging kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een ongeval, huidziekte of operatie. Factoren die van invloed zijn op littekenvorming zijn leeftijd, huidskleur, locatie op het lichaam en bijkomende wondinfectie.

Een litteken ziet er in het begin meestal wat rood en dik uit. Het kan wel tot 18 maanden duren voordat het wat minder opvallend wordt. Je kunt klachten ervaren als het litteken groter wordt, rood en verheven blijft, ongemak veroorzaakt zoals jeuk, een bewegingsbeperking veroorzaakt of cosmetisch storend is.

Littekens behandelen bij Finesse

We kunnen littekens bij Finesse op verschillende manieren behandelen. Hierbij is het doel altijd om het uiterlijk van het litteken te verbeteren door verandering in grootte, dikte of kleur. Behandelingen die we vaak inzetten bij littekens zijn Carbon Laser peeling, IPL, LED-therapie, Oxygeneo en bindweefselmassage (LPG).

Finesse behandelingen - epilatie wenkbrauwen gezicht

Boek een litteken-behandeling bij Finesse

Welke behandeling het meest geschikt is om jouw litteken(s) te behandelen, hangt af van verschillende factoren. In een gratis adviesgesprek geven we je uitleg over de verschillende behandelingen en bekijken we welke behandeling of combinatie van behandelingen in jouw geval het beste resultaat geeft.