Blog

Ontdek de laatste Beauty trends, tips en tricks

Wat is het beste moment om laserontharing te doen?

permanente-ontharing

Ben je het beu om steeds opnieuw te moeten scheren, harsen of epileren om van ongewenste haargroei af te komen? Het kost allemaal veel tijd en kan vervelende irritaties veroorzaken, zoals rode bultjes, jeuk en ingegroeide haren. Laserontharing kan een geweldige oplossing zijn voor dit probleem. Maar wanneer is het nu eigenlijk het beste moment om met laserontharing te beginnen?

Haal het maximale uit je laserontharing: Herfst, winter en vroege lente zijn ideale seizoenen!

Terwijl de herfst en winter traditioneel worden gezien als perfecte momenten om te beginnen met laserontharing vanwege de verminderde blootstelling aan de zon, moeten we de vroege lente niet vergeten. Tijdens deze seizoenen is de zonkracht minder intens, wat cruciaal is voor een effectieve behandeling. Het vermijden van UV-stralen – of het nu van de zon of zonnebanken is – voor en na de behandeling is van essentieel belang. Dus, of je nu nog steeds in wintermodus bent of al begint te genieten van de lentebries, nu is het moment om te investeren in een gladde, haarvrije huid!

Ideale voorbereiding op de zomer

Wie nu start met laserontharing, heeft tegen de zomer al aanzienlijk minder haartjes. Zodat je eindelijk die kleedjes en korte broeken uit de kast kunt halen zonder je zorgen te maken over ongewenste haartjes. Je kunt ervoor kiezen om 1 à 2 behandelingen voor de zomer te doen en de andere nadien. Elke behandeling heeft meteen resultaat en dunt de beharing uit. Eén of twee keer laten laseren voor de zomer kan dus al een groot verschil maken. Je kunt dus perfect na de zomer gewoon weer doorgaan met de behandelingen.

Waarom uit de zon blijven na laserbehandeling

Het vermijden van blootstelling aan de zon na een laserbehandeling is cruciaal, zeker de eerste 2 weken erna. De laser maakt je huid gevoeliger voor de zon en verhoogt het risico op verbranding en het ontstaan van pigmentvlekken. 

Is laserontharing geschikt voor mijn huid?

Laserontharing is geschikt voor elk huidtype, of je nu een donkere of lichte huid hebt. Het is wel zo dat donkere haren sneller verdwijnen. Met het IPL-systeem kunnen we veel verschillende huidtypes behandelen, maar de haren moeten wel pigment bevatten.

Laserontharing maakt gebruik van een laserstraal die de haarfollikels vernietigt. De laserstraal wordt aangetrokken door het pigment in de haren. Doordat de follikels worden vernietigd, kunnen er geen nieuwe haren meer groeien.

Het aantal behandelingen en de intervallen hangen af van je huidtype en haargroei. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met een interval van 6 tot 8 weken. Na elke behandeling worden de haren steeds dunner en blijven ze uiteindelijk weg.

Wat zijn nu de voordelen van laserontharing? 

  • Permanente ontharing: Laserontharing is een definitieve oplossing voor ongewenste haargroei.
  • Geschikt voor elk huidtype: Laserontharing kan worden toegepast op zowat alle huidtypes.
  • Veilig en effectief: Laserontharing is een veilige en effectieve methode om haren te verwijderen.
  • Snel en comfortabel: De behandelingen zijn snel en comfortabel.

De herfst- en wintermaanden en vroege lente zijn het perfecte moment om te beginnen met laserontharing. Zo ben je klaar voor de zomer en kun je genieten van gladde, haarvrije benen.

Wil je meer weten over laserontharing en of het geschikt is voor jou? Boek dan een gratis adviesgesprek bij ons en ontdek de mogelijkheden. We bespreken je wensen en bekijken samen wat de beste optie is voor jouw huid.

Gerelateerde blogpost