Blog

Ontdek de laatste Beauty trends, tips en tricks

Wil je glanzend haar? Hier zijn 5 tips om je hoofdhuid gezond te houden.

Wil je glanzend haar? Hier zijn 5 tips om je hoofdhuid gezond te houden.

Kies de juiste producten

Alles begint bij de keuze van de juiste haarproducten dit legt de basis voor een gezonde haarroutine. Selecteer ze met zorg en vermijd producten die agressieve chemische ingrediënten bevatten, zoals sulfaten en alcohol. Dergelijke stoffen kunnen je hoofdhuid beschadigen en irritatie veroorzaken. Geef de voorkeur aan natuurlijke en milde producten, die vriendelijk zijn voor zowel je haar als je hoofdhuid. 

Bij Finesse Beauty raden we aan om te kiezen voor producten die vrij van parabenen, oppervlakte-actieve sulfaten, minerale oliën en kunstmatige kleurstoffen. Deze ingrediënten zijn de boosdoeners en kunnen je haar en hoofdhuid uitdrogen en beschadigen. 

Zoek naar producten die zijn ontworpen om zachtjes te reinigen en te hydrateren, terwijl ze ook helpen om de natuurlijke beschermingsbarrière van je hoofdhuid te herstellen. 

Authentic Beauty Concept Bare Cleanser

Een voorbeeld van zo’n product is de bare cleanser van Authentic beauty concept. Een natuurlijk, vegan, fair trade product. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om gestrest haar en gevoelige hoofdhuid mild te reinigen. Zo word je hoofdhuid verzorgt. 

Drink voldoende water

Wist je dat je haar voor 25% uit water bestaat? Om natuurlijke glans in je haar te behouden, is het cruciaal om voldoende water te drinken. Zoals elders op je lichaam, heeft je hoofdhuid ook hydratatie nodig. Voldoende water drinken is essentieel om je huid gehydrateerd te houden. Daarnaast is het belangrijk om gezond te eten en de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen Van voldoende eiwitten en de juiste vetten tot genoeg vitamines en mineralen uit groenten en fruit.

Vermijd overmatig gebruik van hitte bij het stylen 

Als je ze toch wilt gebruiken, probeer dan de Flawless primer. Dit is een vloeibare mist die je haar voorbereidt op styling. Het biedt subtiele controle en verzorging, beschermt tegen hitte van haardrogers (tot 230°C) en zorgt voor langdurige verzorging.

Het gebruik van hitte bij het stylen van je haar kan door de hoge temperaturen de eiwitten in je haar beschadigen en permanente schade veroorzaken. Frequent föhnen en stylen kan leiden tot droog haar doordat de hitte het vocht uit je haar verdampt, waardoor het uitgeput raakt en vatbaar wordt voor beschadiging. Vooral het gebruik van een stijltang of andere stylingtools kan aanzienlijke schade veroorzaken, vooral als je haar al beschadigd is.

Flawless Primer

Als je toch niet zonder stylingtools kunt, overweeg dan het gebruik van de Flawless primer. Deze vloeibare mist bereidt je haar voor op styling door subtiele controle en verzorging te bieden, terwijl het tegelijkertijd beschermt tegen hitte van haardrogers (tot 230°C) en langdurige verzorging garandeert.

Bescherm je haar tegen winter en zomerprikken

Een lange winterperiode of langdurige blootstelling aan zonlicht in de zomer, kan leiden tot uitdroging en/ of verbranding van de hoofdhuid. Het is dus essentieel om niet alleen de huid, maar ook het haar goed te beschermen. Het gezegde “voorkomen is beter dan genezen” geldt hier zeker.

Kies ervoor om regelmatig een masker te gebruiken. Kies hiervoor producten die speciaal zijn ontworpen om je hoofdhuid te reinigen, hydrateren en beschermen tegen externe invloeden zoals vervuiling. 

Hydrating Jelly Mask

Een uitstekende keuze is het Jelly Mask Hydrating. Deze zorgt voor een zachte reiniging van zowel je hoofdhuid als je haar.  Door regelmatig gebruik van dit masker kun je je hoofdhuid gezond houden en de schade beperken die wordt veroorzaakt door blootstelling aan de elementen. 

Dus, of het nu zomer of winter is, een regelmatige detox met producten zoals het Jelly Mask kan helpen om je hoofdhuid te herstellen en gezond te houden, ongeacht de seizoenen.

Behandel hoofdhuidproblemen

De cellen op de hoofdhuid vernieuwen zich continu, waarbij oude cellen loslaten van de huid. Bij roos gebeurt dit twee keer zo snel als normaal, wat zorgt voor een verhoogde hoeveelheid oude cellen die loslaten. De exacte oorzaak van deze versnelde celvernieuwing is niet volledig begrepen maar factoren zoals stress, voeding, zeep, koude en droge lucht kunnen bijdragen aan de klachten. Een antiroos-shampoo kan voor veel mensen helpen omdat het de celvernieuwing vertraagt.

Een effectieve manier om de hoofdhuid te reinigen van overtollige producten en roos is door een hoofdhuid scrub te gebruiken. Dit helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en voorkomt ophoping op de hoofdhuid, waardoor de kans op roos en schilfers vermindert en de hoofdhuid gezond blijft.

De Sensorial Cream Scrub is een natuurlijke scrub voor hoofdhuid, lichaam en gezicht die zachtjes overtollige oliën, onzuiverheden en afvalstoffen verwijdert. Hij bevat geen siliconen, parabenen of sulfaten. 

Als je letterlijk met je handen in het haar zit en geen oplossing kunt vinden voor je beschadigde haar, breng dan een bezoek aan onze salons. Bij Finesse Beauty staan onze deskundige haarstylisten klaar om je te helpen. We bieden een uitgebreide analyse van je haar en hoofdhuid, en stellen vervolgens een op maat gemaakt behandelplan voor om beschadigd of droog haar te herstellen. Vertrouw op onze expertise en ontvang advies en tips die specifiek zijn afgestemd op jouw haarbehoeften. Laat ons je helpen om weer vertrouwen te krijgen in je haar en stralend de deur uit te gaan!

Afspraak maken

Gerelateerde blogpost